A tökmagolaj a pirított, héjnélküli tök magjából készül hagyományos, úgynevezett stájer eljárással. Sötétbarnás, zöldes színű, kifejezetten aromás olaj. A kulináris felhasználás mellett a héj nélküli tökmagolaj gyógyászati célú alkalmazása is elterjedt.
Javasolt mennyiség: napi 1 evőkanállal.
Telítetlen zsírsavai helyreállítják a magas koleszterinszintet, késleltetik az érelmeszesedést. Véd a szabadgyököktől, melyek több betegség okozói. Magas az antioxidáns tartalma, amely lassítja a szervezet öregedési folyamatát és megköti a szabadgyököket. Magas E- vitamin tartalma miatt segíti a nemi működést.
Mint általában a hidegen sajtolt olajfajtáknak, ennek is magas az antioxidáns tartalma, amely lassítja a szervezet öregedési folyamatát és megköti a szabadgyököket.
Alkalmas lehet a prosztata jóindulatú megnagyobbodását kísérő tünetek enyhítésében.
Nők számára sem elhanyagolható, például egy felfázás után. Jótékony hatása lehet a betegség után a legyengült szervezet erősítésében. Koenzim- Q tartalma immunstimuláló és antioxidáns hatással bír..